Over mij Toggle


See the Light, get the picture.

Pim van Raalte fotografie

Dag! Ik ben Pim van Raalte, geboren op 13 november 1963. Als fotograaf leg ik de wereld vast op mijn manier, met mijn ervaringen en mijn kijk op de dingen als uitgangspunt. Daarom stel ik mij graag aan u voor.

Licht schrijven

De weg naar de fotografie was geen gemakkelijke. Na jaren lang van ziek zijn heb ik mijn ziekte en mijn kwetsbaarheid aanvaard en nu heb ik dan eindelijk het geluk in mezelf teruggevonden. Ik ontdekte mijn werkelijke passie: fotografie.

Ik zie passie als iets wat je met hart en bezieling doet, iets waar je zo van houdt dat je, als je er mee bezig bent, het gevoel van tijd vergeet en opgaat in het moment… Deze sterke verbondenheid heb ik met fotografie. Fotografie is meer dan zien of kijken. Het is “licht schrijven”, licht vastleggen. Dat is ook wat de Griekse woorden φωτὸς (fotòs) en γράφειν (gràfein) samen betekenen: van het licht schrijven, kerven met licht – leven met licht.

Het licht vastleggen is voor mijn een manier om iets over te brengen aan mijzelf en mijn medemens, iets unieks, zoals ik het zie. Ik denk dat iedereen een talent in zich heeft wat hij of zij kan vinden en ontwikkelen. Misschien is het aan ieder van ons om dit te ontdekken. Met je talenten bezig zijn, en je daarmee verbonden voelen, vormt voor mij een groot deel van je geluk en je werkelijke zijn als mens/ziel in het Zijn.

Fotografie ontdekken

Zes jaar geleden besloot ik mijn eerste spiegelreflex-camera te kopen. Veel oefenen, adviseerde een fotograaf mij. Dat heb ik gedaan. Ik heb geen opleiding voor fotografie gedaan, dus geen fotovakschool of iets dergelijks. Alles heb ik mijzelf aangeleerd, autodidact zoals ze dat noemen. Ik leg het licht vast op mijn eigen manier, zelf. Zo beschrijf ik ook wie ik ben.

Van de natuur naar internet

Ik fotografeer hoofdzakelijk in Noord-Holland, mijn thuisbasis. De stad Alkmaar weet me vaak te inspireren, maar graag ga ik ook op pad in de omgeving: Heiloo, Egmond, Bergen, Schoorl, Groet, en verder. Na vier jaar met veel enthousiasme veel beeld te hebben geschoten en diverse prijzen te hebben gewonnen heeft zelfs Post.nl mijn werk als postzegels uitgegeven en een boek samen met drie andere fotografen.

Ik doe mijn fotografie hobby/werk met veel plezier, het geeft mij zeer veel voldoening. In de vrije uurtjes ga ik op pad voor mijn vrije werk, gewapend met mijn camera, op zoek naar het licht… Het mooie ervan vind ik dat je nooit weet wat je vastlegt, niet waar het begint, niet waar het eindigt – het blijft altijd een verrassing.”

ShutDown